torstai 20. maaliskuuta 2014

Remonttijatkumoa..

... aiemmin tehdylle eteiselle ja kodinhoitohuoneelle.

Miehekkeen vanhemmat (eli minun appikset) lähtivät viikon lomalle 12.3.-19.3. Ajattelimme jälleen yllättää heidät remontoimalla yhden lohkon talosta. Aiemman reissun aikana teimme siis eteisen, siitä jatkoimme kodinhoitohuoneeseen asukkien ollessa myös kotosalla. 

Tarkoituksena on koko talon paneelipinnat vetää valkeaksi. Teimme jokunen aika sitten testin porrasaulan peilin taukseen OsmoColorilla. Tämä aine tuoksui niin voimakkaasti, että pinnat oli tarkoitus käsitellä kesällä, jolloin appikset olisivat voineet nukkua aitassa. No, kesä tuli ja meni, eikä edistystä tapahtunut. 

Nyt, maaliskuussa, otimme miehekkeen kanssa ohjat käsiin. Paikallisesta rautakaupasta mieheke kävi ostamassa Paneeli-Ässän Paneelilakan, 2,7l, sävytettynä. Hajua ei ollut oikeastaan nimeksikään, joten tilaa oli miellyttävä työstää pensselein.

Porrasaula ennen:


Hilla-kissa poseeraa.


Merlin-pirulainen!

Aloituskuvat otettuamme remontti pyörähti käyntiin tavaroiden poisviemisellä. Seuraavaksi listat saivat lähteä maalipesua ja maalausta odottelemaan toiseen huoneeseen. Portaiden viereisen hyllyn levyt nostettiin lakkauksen ajaksi yhteen makuuhuoneeseen. Luulin, että seinä olisi lakattava hyllyjen ollessa paikallaan, mutta ne lähtivätkin irti! (mikä helpotus!) Seinät sekä katto pestiin maalipesulla, mikä onkin todella mainiota ainetta!OsmoColorilla vedettyyn seinän pätkään 
emme kajonneet uudelleen.Lakkasin hyllyntauksen pienemmällä pensselillä miehekkeen vedellessä lakkaa seiniin ja kattoon paneelin levyisellä pensselillä, mikä osoittautui loppupelissä parhaaksi vaihtoehdoksi. Koska lakkaus eteni osittain yläkerran puolelle, piti myös portaiden kaiteiden välit saada lakattua. Mieheke irrotti kaiteen paikaltaan, näin helpottui työskentely portaiden yläpäässä.

Kattoon, porrasaulan ja olohuoneen välille, vedettiin laudan ja teipin avulla lakkauksen raja. Tästä on helppo lähteä jatkamaan sitten olohuoneen sekä keittiön puolelle, aikanaan.

Lattia- sekä ovenkarmilistat saivat pintaansa Eurodecor sisäremonttimaalin, jossa sävy oli hieman kellertävä. Näin seinät saivat ikäänkuin kehykset paneelilakan jatkuessa seinistä kattolistoihin ja siitä kattoon. Listat myöskin korostavat hyvin lakattua pintaa.

Hyllykköseinän lakkasin kaksi kertaa pienellä pensselillä ja viimeistelyn tein paneelin levyisellä pensselillä. Tausta on valkoisempi mitä muut seinät, jotka lakattiin pariin kertaan suurella pensselillä. Nyt hyllykkö on ihan oma elementtinsä ja pääsee paremmin edukseen.

Yläkertaan mentäessä lakkaus rajoittuu ylätasanteen kaiteisiin. Myöskin yläkerta on saanut remonttituomion. Sinne on hankittu jo laminaatti valmiiksi, ja seinät sekä katto tullaan myös lakkaamaan tällä paneelilakalla. Jossain vaiheessa.

Ennen valaistuksena oli plafondi ja etualalla kohdevalo. Nämä molemmat mieheke korvasi viisi-osaisella vaijerivalaisimella. Nyt sekä hyllykkö että aulassa olevat taulut pääsevät oikeuksiinsa kohdevalojen ansiosta.


Ja, pidemmittä puheitta: tässä porrasaula valmiina:
Itsetehty wc-kyltti.Yläkertaan mentäessä vasemmalla puolella ulkomaanreissujen matkamuistot
(tällainen toive oli joskus esitetty) ja oikella puolella muita taulua/lautasia.
Jahas, mitähän seuraavaksi? Kenties olohuone.. vai sittenkin keittiö.. se jää nähtäväksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti