lauantai 13. huhtikuuta 2013

Raikas kodinhoitohuone.

Appikset tykästyivät aiemmin remontoituun eteiseen ja siitä se homma lähti laajenemaan. Käsittelyyn pääsi kodinhoitohuone, jonne on kulku keittiöstä. Tila on suurempi kuin eteinen, mutta kuitenkin sen verran pieni, että päätettiin yksissä tuumin käsitellä tila samalla RemonttiMaalilla kuin eteinenkin.

Kodinhoitohuone ennen.

Luonnollisesti remontti lähti käyntiin tavaroiden poisviennillä sekä lattian ja pöytätasojen suojauksilla. Kissojen vessat saivat jäädä, ne eivät tason alla olleet tiellä. Kuivausrumpu pääsi väliaikaistasoksi keittiöön, pesukonetta vain vähän siirrettiin.


Minä aloitin maalaamalla peräseinää, kun mieheke koteloi ilmanvaihtokoneen edustaa siistimmäksi. Olin jo saanut seinän kertaalleen maalattua ja lattian imuroimisen jälkeen löytyikin yllätys. Pesukone oli vuotanut alleen ja aiheuttanut rakenteisiin pienen kosteusvaurion. Auts!No, ei siinä mitään. Paneelit revittiin alas yläkaappien alareunasta lattiaan ja vaurioista kärsineet lastulevyt leikattiin pois. Laatoitus pesukoneen alta purettiin. Muovien saumat mieheke teippasi sitkoteipillä umpeen. Pinta levytettiin erikoiskovalla Gyproc-levyllä, ruuvien kannat ja saumat tasoitettiin tasoituslaastilla. Myöskin tiiliseinä, joka on kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen välillä, sai tasoituksen. 


Sitkoteipit asennettuna.

Appiukko hoiti tasoittelut ja eristykset.

Meillä oli muuta menoa viikonloppuna, jolloin oli tarkoitus laatoittaa seinät ja lattia, joten appiukko hoiti laatoitushommat. Harmi sinällään, sillä olisi ollut mukava verestää laatoitusmuistoja. Olen viimeksi laatoittanut kouluaikana v. 2005. Laattavalinta seinään on sama kuin keittiön välitiloissa, näin tiloista saatiin yhtenäiset. Samaa lattialaattaa ei enää ollut saatavilla, joten valinnaksi päätyi 10x10 beigen värinen laatta.


Nyt on kodinhoitohuone pinnoiltaan valmis. Seinät ja katto piti käsitellä pariin kertaan peittävyyden kannalta, aivan kuten eteisessäkin. Massiivipuutasot on öljytty, siksi niissä ei ole vielä tavaroita. Mieheke teki paneeleista laudoituksen myös korkean kaapin päälle, näyttää kuin se olisi ollut siinä aina. Kellariluukku sai uuden sävyn Osmo colorin puuvahalla, sävynä kirsikka. Sävy on sama kuin eteisen kaapistojen ovinupeissa.Kaappien sisältöjen järjestys muuttui myös. Aiemmin lähimpänä keittiötä olevissa kaapeissa oli kissojen ruoat, likapyykkikori sekä silitysrauta. Ikkunallisen oven edessä ollut mankeli sai uuden paikan edellä mainitusta kaapista. Kissojen ruoat siirtyivät kissojen vessojen lähellä olevaan kaappiin, likapyykkikori pesukoneen lähelle ja silitysrauta ikkunallisen oven vieressä olevaan kaappiin. Kattilat ja pienet kodinkoneet siirtyivät huoneen perältä lähemmäs keittiötä. Näin saatiin selviä yksiköitä samaan ryhmään kuuluvien asioiden kesken. 

Kaappeja siivotessaan anoppi löysi antiikkia; vanhan aitan avaimen sekä sokeripalan paloittelijan! Nämä pääsivät näkyvälle paikalle. Myöskin verhokisko vaihtui verhotankoon. Nyt marimekon kukallinen verhokin pääsee paremmin väreillään oikeuksiin. 

Survimelle ja sen osille toivottiin hyllyä. Miehekkeen kanssa väkersimme reunallisen hyllyn saunan ylijäämäpaneeleista. Se käsiteltiin samalla puuöljyllä kuin tasotkin. Viinipulloteline pääsi pöydältä seinälle. Näin pöytätilaakin tuli enemmän.
Kovin ovat tyytyväisiä lopputulokseen. Tästä remontti laajenee taas kunhan kiireiltä ehditään. Sitä odotellessa, hyvää kevättä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti