perjantai 7. kesäkuuta 2013

Perennoja, kesäkukkia ja hyötykasveja.

Hieman on vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta. Työt puistotyöntekijänä alkoivat huhtikuun lopulla ja siitäpä sitä sitten onkin ollut kiirettä ja väsymystä ja laiskottamista., ettei ole jaksanut kirjoitella. Ja lisäksi taisi syynä olla läppärin hajoaminen. Mutta nyt on jo jonkin aikaa ollut pöytäkone käytössä ja nyt ennätin kuvata pihamaata että sain tänne kesäisen päivityksen aikaiseksi :)    

Aloitetaanpas kuvat etupihalta.
Äidiltä otin viime vuonna pihlaja-angervoa (kuvassa vasemmalla). Se lähti oikein hyvin kasvamaan, se kun ei nirsoile! Seuraavana jo kukkinut kullero, joka myöskin äidiltä viime vuonna otettu. Viime vuonna ostin myös sinikuunliljan taimen joka iloisesti on lähtenyt kasvuun. Tämän takana ja seinustalla muutenkin keväällä laittamat gladioluksen sipulit (saa nähä kukkivatko tänä vuonna). Pienenä näkyy kirjotäpläpeippi. Marketta-ruukun takana kuunlilja, jossa on kelta-sinivihreät lehdet ja takaa pilkottaa myöskin jo penkissä aiemmin esiintynyt sinikuunlilja isompana.

Kesäkukkia etupihalle laitoin pientä valkoista markettaa, verenpisaraa ja murattia sekä amppeliin nukenkaulusta. Saa nähdä, miten rupeaa kukkimaan vai pitääkö ostaa jotain muuta amppeliin.

Keittiön ikkunassa näkyy vielä chilin taimia sekä muutama auringonkukka ja lyhtykoiso odottamassa ulospääsyä :)

Sitten takapihalle.
Olohuoneen ikkunan alla olevassa penkissä vasemmalta edestä lähtien: kirjokuunlilja, viherkuunlilja, särkynyt sydän, jättimaksaruoho ja sinikuunlilja.
Takaa perimmäisestä nurkasta: saniainen, värililjat sekä viiruhelpi. Lisäksi penkkiin istutin keväällä muutamia gladioluksen sipuleita (muistaakseni :D) sekä lisää värililjan sipuleita.

Kivikkopenkistä löytyy viime vuonna istutetut sinilaakakataja, sinikataja, kelta-sinivihreä kuunlilja ja yksi säilynyt patjarikko. Tänä vuonna ostin kolme uutta patjarikkoa sekä muutaman maksaruohon.

Kesäkukista löytyy ruusu, pelargonit, verenpisara, muratit, itsekasvatetut krassit ja mustasilmäsusanna. Toivotaan, että itsekasvatetut kukkivat myös tänä vuonna!

Viime vuonna ystävältäni lahjaksi saamassa minikasvihuoneessa kasvaa neljä lyhtykoisoa.

Taimista ulos on istutettu pari tomaattia niin amppeleihin kuin valkoiseen laatikkoon, äidiltä saama kurkuntaimi sekä muutama chili. Penkistä löytyy myös jättikurpitsan taimi, pari ruusupavun tainta sekä kikherneen taimi. Tarkoituksena myös istuttaa muutama auringonkukka :)
   


   Satoa ja kukkaloistoa odotellen :)

2 kommenttia:

  1. Jopas! Tuli ihan kateus tuosta tilan paljoudesta! Olisipa minullakin ihan pihapiha.. :) Ompas muuten tutun näköinen minikasvihuone! Kiva että on päässyt käyttöön! :)

    VastaaPoista
  2. Yllättävän tilava piha rivarissa kyllä :) Tykkään! Mutta odotan sitä omakotitalon pihaa vielä enempi :D

    Ja kasvihuone oli kiva ottaa taas käyttöön tälle vuotta :) jospa ne lyhtykoisot kasvais isoksi, en nimittäin meinannu ottaa niitä pois tuosta vaan laittaa sitten tukikeppejä että ne sieltä tulee ulos :)

    VastaaPoista