tiistai 12. maaliskuuta 2013

Pientä pintaremonttia.

.. kun kissat ovat poissa, hiiret hyppivät pöydälle. Näin voisi kuvata tätä tilannetta. Miehekkeen vanhemmat lähtivät viikoksi reissuun ja me jäätiin talovahdeiksi. Ajateltiin, kun anoppi on puhunut että "Voi, kunpa meillä tehtäisi pientä pintaremonttia", päätimme sitten tehdä sellaista. Koko huusholli on vuorattu mäntypaneelilla (katot ja seinät) ja lattia on puulattia. Halusimme näyttää, miten paljon valoisammaksi tilat muuttuisivat, jos pinnat käsittelisi vaaleiksi. Eteinen on pienin tila, missä on näin paljon puuta, joten päätimme aloittaa siitä.

 
Näkymä ulko-ovelta ja näkymä ulko-ovelle.

Katto myös paneelia.

Ja eikun hihat heilumaan! Tavarat, kuten naulakko ja kenkäteline, vietiin pois remontin alta. Lattia suojattiin rakennusmuovilla. Ovet reunustettiin teipillä välttääkseen mahdolliset maalausjäljet. Sähkökytkinten etupaneelit poistettiin myös.

Mieheke reunustaa ulko-ovea.

Suojaustöiden jälkeen päästiin maalaushommiin. Maalina käytimme Maalarin remonttimaalia. Seiniin maali levitettiin paneelien uriin pensselillä, jonka jälkeen paneelit maalattiin telalla.

 
Seinät kertaalleen maalattu. Myöskin kaappien ovet saavat uuden maalipinnan.

Ovien puiset nupit päätettiin käsitellä myös uudelleen. Hioin lakkapinnan rikki ja pyöristelin mahdollisia kulumia, mitä oli ainakin siivouskaapin nupissa. Pintakäsittelyn nupit saivat kirsikan värisellä Petsilakalla.


Nupit värjäyksessä.

Allekirjoittanut töissä, tarkkaa puuhaa!

Meinasimme ensin jättää pinnat läpikuultavaksi. Seuraavana päivänä totesimme, että kyllä pinnat vaatii toisen käsittelykerran. Jälki näytti niin keskeneräiseltä.

 
Seinien ala-osa maalattu kahteen otteeseen. Kaappien ovet maalattuna kerran
sekä ulko- että sisäpuolelta.

Myöskin katto maalattiin kahteen kertaan. Lisäksi
eteiseen vaihdettiin uusi valaisin.

Remontin kanssa emme pitäneet mitään kiirettä. Viikonlopun olimme miehekkeen ja koiruuden kanssa vanhempieni luona, ja maanantaina saimme työn valmiiksi.

 
Naulakko päässyt paikoilleen, samaten kaappien uudistetut nupit.

Eteinen valaistuu kunnolla.

Lopputulokseen olemme tyytyväisiä. Eteinen on paljon valoisampi kuin aiemmin, ja lisäksi huoneen korkeuskin tuntuu korkeammalta. Sijoittelimme uudelleen ja vähensimme seinällä olleita naulakoita sun muita esineitä. Saapa nähdä mitä lomalaiset tuumaavat kotiin tullessaan torstaina :)

 
Näkymä ulko-ovelta ja ulko-ovelle.


Naulakkoa emme lähteneet käsittelemään uudelleen, sillä se tuo hienon vanhanajan tunteen eteiseen erivärisine nuppeineen. Uuden värin pintaansa saaneet nupit korostuvat nyt hienosti valkoisista kaapin ovista. Ja sijoittelemalla metallisia naulakoita uudelleen tuli ilmeestä raikas edellisen tunkkaisuuden tilalle.


Ihana naulakko!

 

Pirteät, uudet puu-nupit sekä kivasti sommitellut metallinaulakot.

2 kommenttia:

  1. HANNA NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN IHANA!!!!!! T: Jaana :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhiii, voi kiitos Jaana :D <3

      Poista