sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Saapasvalu.

Ystäväni Jaana (http://grandma-generation.blogspot.fi/) teki jokunen vuosi sitten saapasvalun. Minä ihastelin lopputulosta ja haaveissa oli tehdä myös itse joskus tämmöinen kokeilu. Pari viikkoa sitten vanhempieni luona piti tehdä pieniä betonivaluja sähkötöiden ohessa, joten tartuin tilaisuuteen.

Sementtiä tehtiin sen verran ylimääräistä, että pystyin saapasvalut toteuttamaan. Äidiltä löytyi hieman rikkinäiset kumisaappaat sekä pari tyhjää maitorahkapurkkia.

Tarvitset:

- sementtiä
- kumisaapas-parin
- pari tyhjää purkkia (maitorahka -purkki käy hyvin)
- mattoveitsi/puukko

1. Kumisaappaat täytetään mahdollisimman täyteen sementillä (varmista, että sementti valuu myös kärkeen saakka.) 
2. Kun saappaat ovat täynnä, paina tyhjä purkki saappaaseen siten, että reunat ovat suunnilleen saman paksuiset (eli purkki on varren keskellä). 
3. Anna saappaiden kuivua tarpeeksi pitkään (minulla kuivuivat pari viikkoa) ja jos ilma on liian kuivaa, voit kastella valuja etteivät pääse kuivumaan liian nopeasti. Muuten voivat murtua.
4. Sementin kuivuttua leikkaa saappaat joko mattoveitsellä tai puukolla.
5. Irroita myös purkit varren sisältä.

Mukavia valuhetkiä! :)2 kommenttia:

  1. Voisitko tehdä meillekkin ? Vaimolla jäänyt komeron täytteeksi keltaiset hai-saappaat jotka kävisi muotiksi ! Sementtiä vain puuttuu,eikä koko säkkiä kannata ostaa vanhoille nuhjaantuneille saappaille....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäkää saappaat jemmassa, ja sitten kun on sementin tarve johonkin suurempaan, käyttäkää ylijäämä saappaisiin :) Minulla on kahdet kädet täynnä työtä tällä hetkellä!

      Poista